• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BITEF: "Kriza kapitala - umetnost krize"

Beogradski internacionalni teatarski festival BITEF, 43. po redu, biće održan od 15. do 25. Septembra pod sloganom "Kriza kapitala - umetnost krize", a zbog finansijskih problema imaće manje predstava i pratećih programa nego prethodnih godina.

Beogradski internacionalni teatarski festival BITEF, 43. po redu, biće održan od 15. do 25. Septembra pod sloganom "Kriza kapitala - umetnost krize", a zbog finansijskih problema imaće manje predstava i pratećih programa nego prethodnih godina.

Organizatori 43. BITEF-a su najavili da ovogodišnji festival neće zaostajati kvalitetom, iako će biti finansiran sa manje sredstava.

43. BITEF-a obuhvata sedam stranih i dve domaće predstave. Na ovogodišnjem BITEF-u neće biti programa "Show case", koji je obuhvatao domaće predstave, ali su sačuvani programi "Polifonija" na kome se prikazuju predstave u popodnevnim satima i "BITEF na filmu" u Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

Ovogodišnji BITEF će biti otvoren u Centru "Sava" predstaom "Sutra" lindonskog Sendler+s Vels teatra, u koreografiji Sidija Labrija Serkaujia koji je za predstavu "Rien de rien" 200. Godine na BITEF-u osvojio specijalnu nagradu.

Biće izvedena i predtava "Plavi zmaj" kanadskog reditelja i dramskog pisca Robera Lepaža, zagrebačku trupu "Bacači sjenki", koja je osvojila Specijalnu nagradu za predstavu
"Ex-pozicija" na 41. BITEF-u, a sada gostuje predstavom "Odmor od
povjesti", norvešku predstavu "Pisac" o Knutu Hamsunu, najpoznatijem norveškom piscu kvislingu, a holandski Teatar "Hotel Modern" iz Roterdama izvešće predstavu "Logor", u kojoj je upotrebljeno 2.000 lutaka, a bavi se temom Aušvica.

Nemački teatar "Sauspilhaus" iz Dizeldorfa izvešće scensku verziju Marksovog "Kapitala", koju su režirali Helgard Haug i Daniel Vetzel u okviru projekta Rimini-protokol, koji je poznat po predstavama u kojima ne igraju ni glumci ni amateri, već ljudi koji se bave temom
koju pozorište obrađuje.

Na 43. BITEF-u biće izvedene i nagrađivana drama "Brod za lutke" Milene Marković, u režiji Ane Tomović i produkciji Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, koja je ovogodišnji pobednik na Sterijinom pozorju, i predstava "Sanjari" Jugoslovenskog dramskog pozorišta,
retko izvođeno delo međuratnog pisca Roberta Muzila, u režiji Miloša Lolića.

Predsednik žirija 43. BITEF-a je Patris Pavis, a članovi su Simel Fenik Roland iz Nemačke, Oliver Frljić iz Hrvatske, glumac Vladimir Aleksić i dramska autorka Maja Petrić iz Srbije.

Prodaja ulaznica za 43. BITEF počeće 1. septembra u Pozorištu na Terazijama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE