• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRUŽE, VERUJ MI, OSTAJEŠ U NAŠIM SRCIMA: Oproštaj od Ivana Bekjareva - emotivni govor na komemoraciji glumačke legende

Autor Dragana Tomašević

Danas se održava komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, koji je preminuo 16. novembra prošle godine.

 ivan bekjarev komemoracija svetlana bojkovic govor Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Porodica, kolege i prijatelji okupili su se da odaju još jednom počast pokojnom glumcu Ivanu Bekjarevu. Na sceni u Jugoslovenskom dramskom smenjivale su se scene iz filmova i serija u kojima je tumačio uloge po kojima ga pamtimo.

Njegova koleginica i prijateljica Svetlana Ceca Bojković održala je govor u čast svog prijatelja.

Možda će vas zanimati

"Ivan je bio čovek nesalomive životne energije, otvorenog uma, posvećen pozivu, vredan. Svetski putnik, mnogo je putovao. Bio je hedonista u najboljem smislu te reči. Kao prijatelj uvek sam mogla da se pouzdam u njega. Odličan glumac, pouzdan partner. Bio je voljen od svojih studenata i prijatelja koje je uživao da sa svojom suprugom ugosti u svom domu. Teško mi je da poverujem da se ugasio jedan takav bogat, plodonosan život, pun energije. Život koji je voleo život. Sada se selimo u uspomene i u sećanja. Iako je Ivanovo delo obimno i ostalo je zabeleženo na snimcima, to nam je rezultat ispraćaja. Veruj mi druže, ostaješ u našim srcima. Neka ti je večna slava. Živiš", rekla je glumica.

Ivan Bekjarev je preminuo 16. novembra u Beogradu u 74. godini. Rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade.

Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE