• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAGANE, NE GLUMI PRLETA NEGO SILAZI DOLE! Sećanje na Gagu Nikolića - ovako je Milena vikala legendi srpskog glumišta

Autor Dragana Tomašević

Na današnji dan pre pet godina napustio nas je veliki Gaga Nikolić. Prijatelj srpskog glumca se prisetio anegdote sa Milenom Dravić

 dragan nikolic pomen godisnjica smrti anegdota s milenom dravic Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dragan Nikolić, jedan od najvećih i najvoljenijih dramskih umetnika bivše Jugoslavije, preminuo je na današnji dan pre tačno pet godina, u 72. godini, nakon duge borbe sa opakom bolešću.

Velikan srpskog glumišta filmsku karijeru otpočeo je davne 1964. manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari". Od tada pa sve do smrti Gaga Nikolić udahnuo je život kultnim herojima, među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija i gradski vitez Urke. Njegovog komšiju s Vračara i danas uspešnog glumca Pavla Pekića za Gagu i Milenu vežu samo najlepše uspomene.

Možda će vas zanimati

"Naš kraj bio je glumački. Vrata do mojih živeli su Đuza Stojiljković i njegova prva supruga Olgica, u zgradi pored je stanovao Predrag Pepi Laković, a na tom mestu nekada je bila rodna kuća Bate Stojkovića... Na dvadeset metara prema Hramu Svetog Save bila je kuća Mire Stupice, a u našoj ulici, u zgradi na poslednjem spratu stanovali su i Milena i Gaga", rekao je Pekić i otkrio šta posebno pamti.

Reč je o anegdoti s glumačkim parom iz svog detinjstva, kad su svi izašli napolje zbog velikog zemljotresa u Rumuniji. I ceo Beograd se tresao. "Milena je vikala sa ulice Gagi, koji je stajao na terasi njihovog stana: Nemoj da mi izigravaš Prleta iz 'Otpisanih', Dragane, silazi dole!'. Naravno da je nije poslušao. On je bio svoj".

Dragana Nikolića je upoznao i počeo s njim da se druži kao gimnazijalac.

"Porodica moje školske drugarice družila se s Gagom. Shvatio sam tada koliko je on jednostavan, normalan i skroman čovek. Bio sam fasciniran njime. Zanimalo me je kako izgleda taj svet iza kulisa. Vrlo brzo smo počeli da igramo preferans. Celo bombardovanje smo proveli kod njega u stanu igrajući karte".

Pavle je Milenu upoznao kasnije, a dobio je priliku da igra s njom u predstavi "Harold i Mod" u Beogradskom dramskom pozorištu.

"Bili smo komšije i imali smo običaj da se kući vraćamo zajedno. Jednom joj je pozlilo tokom predstave, ali nije želela da prekine izvođenje. Zvali smo Hitnu pomoć, a kako se spustila zavesa, ustanovilo se da nije ništa ozbiljno. Milena me je molila da posedim s njom u stanu. Proveli smo tri sata. Gaga je tad bio bolestan, a ona je pričala o njemu i toj velikoj ljubavi ".

(MONDO, Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE