• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad od slatkiša uskoro u Londonu

Kineski umetnik Song Dong otpočeo je prošle srede jedan sasvim neobičan poduhvat - izgradnju grada od slatkiša, kolača i torti!

Kineski umetnik Song Dong otpočeo je prošle srede jedan sasvim neobičan poduhvat - izgradnju grada od slatkiša, kolača i torti!

Podizanje "slatkog" grada trebalo bi da bude uskoro završeno, posle čega će uslediti i konačni cilj cele akcije - uživanje u ukusu svih njegovih zgrada, ulica, trotoara, spomenika... Iz tog razloga, grad od slatkiša verovatno će biti ponudjen prolaznicima u Londonu, prenosi londonski "Gardijan".

Cela instalacija, nazvana "Eating the City", predstavlja istraživanje dramatičnog bujanja gradova, koje je posebno izraženo u Aziji.

"Umetnost govori o životu i življenju", izjavio je Dong, koji je upravo zbog toga izabrao slatkiše kao osnovni medij svog izražavanja.

"Slatkiši su poželjni, ali ako ih pojedete previše, svi znamo kakve su posledice. Ako previše jedete, možete umreti. Zato slatkiše zovem slatkim otrovom", rekao je ovaj moderni umetnik.

Ovo nije prvi grad za čiju izradu je Dong koristio keks, kolače, torte i druge poslastice. On je još ranije od tog materijala oblikovao Šangaj, Pariz i Lil.

Za ovu umetničku postavku angažovani su proizvodjači slatkiša iz svih delova sveta.

Dongova instalacija biće postavljena u blizini kafea u podrumu jedne od robnih kuća na Oksford stritu, a deo je niza dogadjaja koji će se održati u Londonu u okviru manifestacije "Kina u Londonu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE