• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pisci obeležavaju "Dan političkih laži"

Pisci iz celog sveta nameravaju da 20. marta, na treću godišnjicu invazije Iraka, obeleže svetski "Dan političkih laži", saopštila je fondacija "Peter Vajs" za umetnost i politiku

Pisci iz celog sveta nameravaju da 20. marta, na treću godišnjicu invazije Iraka, obeleže svetski "Dan političkih laži", saopštila je fondacija "Peter Vajs" za umetnost i politiku.

Fondacija, organizator Berlinskog festivala književnosti, koji se svake godine održava u nemačkoj prestonici, saopštila je da će na dan invazije Iraka u desetak gradova u Evropi, SAD, Aziji i Australiji biti priredjeno čitanje tekstova kako bi se javnosti ukazalo na suštinu i formu političkih laži.

Medju tekstovima koji će biti čitani naći će se i delo Eliota Vajnbergera "Šta sam čuo o Iraku 2005." (What I Heard About Iraq in 2005), prenela je agencija DPA.

To je sažet prikaz govora američkih političara i njihovih saveznika pre i posle rata, koje autor suprotstavlja iskustvima i zapažanjima vojnika i Iračana i uporedjuje ih sa napretkom obnove, zlostavljanjem iračkih zatvorenika i pouzdanošću obaveštajnih podataka prikupljenih pre rata.

Medju piscima koji su se odazvali pozivu da učestvuju na ovom dogadjaju su Doris Lesing i nobelovac Harod Pinter iz Velike Britanije, Amitav Goš iz Indije, Orhan Pamuk iz Turske, Pol Oster u Rasel Benks iz SAD i Peter Šnajder i Ula Han iz Nemačke.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE