• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEMUS od 3. do 19. oktobra u Beogradu

Beogradske muzičke svečanosti - BEMUS, 41. po redu, biće održan od 3. do 19. oktobra pod sloganom "Crossing october".

Beogradske muzičke svečanosti - BEMUS, 41. po redu, biće održan od 3. do 19. oktobra pod sloganom "Crossing october".

Na ovogodišnjem BEMUS nastupiće brojni orkestri iz Holandije, Rusije i Nemačke, a kao svojevrsna atrakcija najavljuje se nastup internacionalne perkusionističke trupe Stomp.

Ovogodišnji program će uglavnom biti posvećen baroknoj i renesansnoj muzici - na otvaranju muzičkih svečanosti nastupiće nemački orkestar "Baltazar Nojman" koji će izvoditi dela na starim baroknim instrumentima pod dirigentskom palicom Tomasa Hengelbroka.

U Beograd stiže i jedan od trenutno najznačajnijih svetskih orkestara "Rojal koncertgebau" iz Amsterdama, koji će izvesti čuvenu "Simfoniju br. 1" Gustava Malera, dok će Solisti Sankt Peterburga premijerno izvesti kompoziciju Dijane Bošković "Koncerto for Strings", specijalnu narudžbinu BEMUS-a.

Publika će imati priliku da čuje i hrvatski "Kantus ansambl" pod dirigentskom upravom Berislava Šipuša, Beogradski gudački orkestar "Dušan Skovran" i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije.

Dva koncerta, nastupi Simfonijskog orkestra RTS i Solista Sankt Peterburga, biće posvećeni obeležavanju jubileja: 100 godina od rođenja srpske kompozitorke Ljubice Marić i 250 godina od smrti nemačkog kompozitora Georga Fridriha Hendla.

BEMUS će zatvoriti Simfonijski orkestar RTS-a, izvođenjem dela Igora Stravinskog.

Ulaznice po ceni od 500 do 2.500 dinara već se nalaze u prodaji, a publika može da napravi komplet ulaznica po svom izboru i sa popustom od 10 do 50 posto može ih kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE