• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena izložba Milene Pavlović Barili

"Ključevi snova" u Italijanskom kulturnom centru do 12. decembra.

Ministar kulture Nebojša Bradić otvorio je izložbu Milene Pavlović Barili pod nazivom "Ključevi snova" u Italijanskom institutu za kulturu, povodom 100 godina od rođenja velike umetnice.

Bradić je kazao da je važno da Barilijevu predstavimo svetu, ali i da je izložba značajna u razvijanju kulturnih odnosa između Srbije i Italije, kao i u povezivanju sa drugim zemljama.

On je istakao da je veoma značajno da srpsku kulturu predstavimo svetu, podsetivši da su dela slikarke srpsko-italijanskog porekla prvo bila predstavljena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu, zatim u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, a da će sledećeg meseca biti prikazana italijanskoj i francuskoj publici.

Ambasador Italije u Srbiji Armando Verikio kazao je da je obeležje odnosa Italije i Srbije veliko prijateljstvo i da dela Barilijeve povezuju i na poseban način potvrđuju odnos dveju zemalja.

On je dodao da je izložba značajna jer kroz nju možemo propratiti životni put umetnice i izrazio je zadovoljstvo što su ugostili izložbu.

Postavku, koju će posetioci moći da pogledaju do 12. decembra, čini 15 slika iz kolekcije Muzeja savremene umetnosti (MSU) u sklopu projekta "Muzej u pokretu", a autorka izložbe je kustos MSU Žana Gvozdenović.

Celokupan projekat obeležavanja godine jubileja posvećene Mileni Pavlović Barili je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE