• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teofil Milenković u Skupštini grada

Mladi violinista sviraće Dvoržaka, Paganinija, Čajkovskog, kao i tradicionalnu "Tamo daleko".

Koncert mladog violiniste Teofila Milenkovića, u pratnji pijanistkinja Urške Roškar i Ljubice Okilj, Hora "Braća Baruh" i Gudačke grupe "Versus", biće održan 14. januara u Svečanoj sali Skupštine Beograda.

Desetogodišnji violinista Teofil Milenković, koji živi u Italiji, na koncertu će izvesti dela Dvoržaka, Paganinija, Čajkovskog, Bramsa, Albinonija, Bernštajna, Krezme, Zorana Milenkovića, Verdija, kao i srpsku tradicionalnu pesmu "Tamo daleko".

Violinista i kompozitor Zoran Milenković, koji je otac Teofila Milenkovića i poznatog violiniste Stefana Milenkovića rekao je da je ovo treći put da Teofil nastupa u Beogradu, na sad već tradicionalnom "Novogoodišnjem koncertu".

Prema njegovim rečima, misija umetnika je da ulepša svet, a ne da ga promeni, a decu treba učiti da budu iskrena u onome što rade.

"Svoju decu učim prvenstveno moralnim vrednostima, oni imaju čist pristup muzici i životu, a što se tiče njihove muzike, oni jesu talentovani, ali svakako je potreban i veliki rad", rekao je on.

Teofil Milenković rekao je da ima tremu pred koncert u Beogradu jer će svirati u gradu koji najviše voli.

Prema njegovim rečima, sva dela za violinu su teska za izvođenje, i da on ima puno muzičkih uzora, ali da na njega najveći uticaj imaju Bahova dela.

Gudačku grupu "Versus" čine supruga Zorana Milenkovića Maria Karla Mihelčić, mlađi brat i sestra Teofila, Atanasije i Timosema Milenković, Vanesa Tomoli, Kamila Klementel, Alberto Mihelčić, Una Sanić, Spasoje Spasojević, Anja Petković, Jovan Tesić i Milica Žugić.

Violinista Teofil Milenković rođen je 2000. godine u Italiji, a violinu je počeo da svira sa nepune četiri godine. Učestvovao je na raznim festivalima među kojima su Festival Portes du Mercatour u francuskoj, "Mozart" festival u Nemačkoj i Festival Krka u Sloveniji.

Kao solista nastupao je i sa brojnim orkestrima, a 2009. godine je izveo koncerte koji su otvorili sezonu u grčkom teatru Politeama, i nastupio je u Rimu kao solista, gde je izveo Mocartov "Peti koncert".

Održao je više od 300 koncerata u više zemalja, među kojima su Italija, SAD, nemačka, Francuska, Danska i osvojio je 23 prve nagrade na različitim međunarodnim takmičenjima

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE