• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulturni centar Grad: Grafike skoro za dž

Grupa beogradskih umetnika otvara prodajnu izložbu grafika po "ponižavajuće niskim cenama". Šta čekate?

U Kulturnom centru "Grad" u Beogradu u utorak uveče (18 časova) biće otvorena izložba grafika "Silkscreen" grupe beogradskih umetnika koji na taj način svojim sugrađanima žele da im 2010. bude "loša makar koliko i prethodna, a nikako gora od nje".

"Ako već i krene loše (a nema razloga da ne bude tako), neka bar radioaktivni odsjaj ovih boja iz kante za otpatke najavljuje neka bolja vremena koja nam neumitno stižu", poručilo je 12 umetnika, autora grafika u tehnici sito štampe (silkscreen), u crnoj i fluorescentnim bojama.

Umetnici su pozvali posetioce izložbe da grafike kupe po "zaista ponižavajuće niskim cenama, čak i za naše mizerne standarde".

Zahvaljujući podršci koju su autori izložbe dobili od Ministarstva kulture Srbije, svako od posetilaca već je praktično, kako su naveli, dobio vaučer od 1.700 dinara.

Vaučer je moguće potrošiti kupovinom svih 12 radova za 700 dinara, a za preostalih 1.000 dinara može se kupiti još 10 radova, jer "svaka od ovih traljavo odštampanih hartijica košta samo 100 dinara".

"Ako ste, pak, štekara i bezdušnik, možete da odvojite bednih 400 dinara za nasumični ili birani izbor šest radova, a ostatak od 1.300 dinara možete da proćerdate u kladionici (besprizornici koji planiraju da kupe samo rad svog prijatelja / koleginice s klase za 100 dinara bolje da i ne dolaze)", poručili su autori izložbe.

Biće izloženi radovi Milice Pantelić, Natalije Dabić, Monike Lang, Olivere Inđić, Željka Lončara, Nebojše Petrovića, Maneta Radmanovića, Marka Gole, Bratislava Milenkovića, Marka Veljića, Metaklinike i Nikole Koraća.

(Beta/MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rea

interesantno su to smislili ali ne dovoljno za ovu tuznu zemlju..nazalost. upravo je umetnost to sto nas moze spasiti a ne tamo neke ceca-seka-perse&co

bezdušnik

Mislim da ću ipak potrošiti pare na kladionicu:)

SERIJE