• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klarinetski duo Gurfinkel na Kolarcu

Drugi deo sezone Beogradske filharmonije počeće 15. januara gostovanjem klarinetskog dua Gurfinkel u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

U pratnji orkestra Beogradske filharmonije braća Gurfinkel će izvesti Geršvinovu "Rapsodiju u plavom" i "Karmen fantaziju" Pabla Sarasatea (na teme Bizeove opere "Karmen"), u aranžmanu za dva klarineta i orkestar.

Na programu koncerta koji će voditi belgijski dirigent Ronald Zolman biće i uvertira "Kandid" Leonarda Bernštajna i Peta simfonija Jana Sibelijusa, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Uprkos činjenici da imaju samo po sedamnaest godina, članovi dua, blizanci Danijel i Aleksandar Gurfinkel, do sada su nastupali s dirigentom Zubinom Mehtom i Izraelskom filharmonijom, Moskovskim solistima u sali "Čajkovski", kao i u uglednim koncertnim dvoranama u Izraelu i širom Evrope.

Duo Gurfinkel nastavlja tri generacije dugu porodičnu tradiciju - njihov deda bio je poznati klarinetista i pedagog, a otac Mihail Gurfinkel prvi klarinetista Izraelskog simfonijskog orkestra i Izraelske opere.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE