• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u biblioteku!

Biblioteka grada Beograda u 2009. dobila rekordan broj novih članova, i ostvarila najbolje rezultate u poslednjoj deceniji.

Najveća pozajmna biblioteka Srbije saopštila je da je u protekloj godini dobila 123.274 nova člana, što je apsolutno rekordan broj u poslednjih deset godina. U odnosu na 2008. godinu, to je skok od čak 35 odsto.

Tokom godine, 826.000 korisnika pozajmilo je skoro dva miliona knjiga, odnosno 1.946.964 knjige.

U 77 biblioteka koje pripadaju mreži Biblioteke Beograda, organizovano je 3.000 programa - književnih promocija, tribina, koncerata, izložbi, radionica za koje je ulaz bio besplatan.

Svaka beogradska opština ima svoju centralnu biblioteku i više ogranaka i sa jednom članskom kartom, koja važi 365 dana od dana upisa, mogu se koristiti sve biblioteke u mreži.

Individualna članarina za odrasle korisnike iznosi 950, a za decu 450 dinara, dok porodično učlanjenje, koje je poslednjih nekoliko godina i najpopularnije, iznosi 900 dinara za dve članske karte.

Upravni odbor Biblioteke grada Beograda doneo je odluku da u 2010. pravo na besplatno učlanjenje imaju deca predškolskog uzrasta, učenici prvog razreda osnovne škole, dobrovoljni davaoci krvi i osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE