• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ćemo gledati na BDF-u?

Sedmi međunarodni Beogradski festival igre traje od 9. do 23. aprila, i donosi 11 plesnih predstava iz devet svetskih zemalja.

Ovogodišnji BDF otvoriće 9. aprila italijanski AterBaleto sa dve koreografije Maura Bigoncetija, "Kao udisaj" i "Zemlja". Dan kasnije, trupa gostuje u Novom Sadu sa Bigoncetijevom koreografijom "Besane noći", inspirisanom pevačem Lučanom Ligabueom.

Nacionalni balet iz Pekinga izvešće koreografiju Akrama Kana "Bahok" 11. aprila u Madlenianumu, a dan kasnije u Nišu uz Šopenovu muziku igra portugalska trupa Paolo Ribeiro sa predstavom "Majorka".

"Peeping Tom" iz Belgije izvešće 13. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu projekat tima predvođenog Gabrijelom Karizo i Frenkom Šartijeom "Ulica Vanndenbranden 32".

Iz Izraela stiže "Na pojavu Sunca" u izvedbi poznate trupe "Kibbutz dance company". Koreografija Ramija Bera inspirisana tekstovima iz "Vojceka" biće izvedena 15. aprila u Centru "Sava". "KDC" gostuje dan kasnije sa Berovom predstavom "Kef Kafim" u Somboru.

U Madlenianumu je 17. aprila na programu "Vrt uživanja" kompanije Blanke Li iz Francuske, a 19. aprila u Centru "Sava" očekuje nas gostovanje jednog od najperspektivnijih imena britanske plesne scene. Kompanija Jasmin Vardimon predstaviće plesnu krimi priču "Justicija".

Iz Holandije stiže dvojac Emio Greko-Piter Šolten, koji će 21. aprila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrati predstavu "Pakao".

BDF ove godine zatvoriće prvo gostovanje u Srbiji Baleta Ženeve, koji će 23. aprila izvesti čak tri svetske premijere. Na programu su komadi "Raj" Sabura Tešigavare, "Prema želji" Adonisa Foniadakisa i "Daleko" Sidi Larbi Šerkauji.

Karte za Beogradski festival igre moćiće da se kupe na biletarnicama ustanova u kojima se predstave izvode (SC, BDP, JDP, Madlenianum), kao i preko Bilet Servisa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE