• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograđanka producent hit-predstave u Torontu

Beograđanka Zorana Kid producent je mjuzikla "Atentatori", novog hita Pozorišnog centra u Torontu.

Koprodukcija teatra "Birdlend" Zorane Kid, rođene Janković, i pozorišta "Talk is free" rasprodata je do
20. februara.

Kritičar najstarijeg kanadskog dnevnika "Glob end mejl" (Globe and Mail) ocenio je da je predstava "apsolutni vrhunac pozorišnog iskustva", dok njegov kolega iz najtiražnijeg "Toronto stara" smatra da "svako ko propusti predstavu čini to na sopstveni rizik".

Predstava "Atentatori", čuvenog američkog kompozitora i pisca za pozorište i film Stivena Zondhajma, je scensko-muzička priča, u kojoj su likovi atentatori koji su ubili ili pokušali da ubiju neke od američkih predsednika.

Poznata teza o ostvarenju američkog sna, po kojoj svako može kad odraste da postane predsednik, u "Atentatorima" se razvija u antitezu - da svako može da odraste i da ubije američkog predsednika.

"Naša interpretacija 'Atentatora' je karneval iz noćne more u kome je svaki lik 'pozvan' da ubije predsednika i proslavi se. Ni kada sve ubice zajedno zapevaju to nije tipičan brodvejski komercijalni mjuzikl, već aktuelni komentar na američku politiku i društvo u kome 'svako ima pravo da bude srećan samo treba da povuce okidač'", rekla je Zorana Kid.

Većina glumaca u predstavi članovi su stalnog ansambla prestižnog Stratford festivala, a reditelj je Adam Brejzer.

Zorana Kid je osnivač, umetnički direktor, producent i glumica pozorišta "Birdlend". Njen prethodni projekat "Poslednji dani Jude Iskariotskog" 2006. je osvojio nagradu "Dora" (kanadski pozorišni Oskar) u pet kategorija.

Diplomirala je organizaciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a glumu je studirala u Njujorku i Londonu. U Toronto se odselila pre skoro dve decenije i jedini je umetnik srpskog porekla uvršeten u Enciklopediju kanadskog pozorišta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE