• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brod ljubavi" 14. marta u Zvezdara teatru

Predstava "Brod ljubavi" po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Darka Bajića, biće premijerno izvedena u utorak 14. marta, na Staroj sceni Zvezdara teatra.

Predstava "Brod ljubavi" po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Darka Bajića, biće premijerno izvedena u utorak 14. marta, na Staroj sceni Zvezdara teatra.

Romčević je rekao da je rad na tekstu za njega predstavljao jedan "iskorak u prostor ničije zemlje". "Kad to kažem, mislim na celokupan kontekst srpskog pozorišta. Ovo je jedna svadjalačka, provokativna i bezobrazna predstava koja želi da dobije reakciju u publici, bila ona pozitivna ili negativna", rekao je Romčević.

On je likove iz "Broda ljubavi" podelio u dve grupe - "Svinje sa istoka" i "Govna sa zapada".

"Nisam želeo komad dobro strukturisanog zapleta, likova sa preciznim biografijama... Nisam želeo duhovitu, visoku retoriku i ezopovski jezik. Hteo sam da dramatizujem rezignaciju i gadjenje, onako kako dolaze iz mene", objasnio je Romčević.

Bajić je istakao da zajedno sa čitavom ekipom glumaca i saradnika "oseća da je napravljena jedna neobična predstava u kojoj mi pokušavamo da, ono što osećamo, zaista u ovom vremenu, kažemo ne razmišljajući o tome da li će to u odredjenom trenutku biti banalno ili ne ili će neko ustati i otići iz sale".

"To baš hoćemo. Hoćemo da svi mi negde počnemo da razmišljamo o tome šta nam se ustvari dešava. I ova predstava je jedna fina terapija za sve nas, i predstava koja nas tera da na vreme razmislimo šta to ustvari radimo sa svojim životima", poručio je Bajić.

Glavne uloge tumače Sloboda Mićalović i Branislav Lečić, a u velikom glumačkom ansamblu su i Dubravka Kovjanić, Ana Franić, Mihailo Laptošević, Dragan Petrović, Goran Jevtić, Janoš Tot, Miodrag Krivokapić, Anđelika Simić, Zlata Petrović i drugi.

Scenografiju je uradio Mile Jeremić, kostime je kreirala Emilija Kovačević, a muziku je komponovao Aleksandar Kostić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE