• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba iranske odeće u Muzeju istorije YU

Izložba tradicionalne i moderne iranske ženske odeće biće održana 14. i 15. marta u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu.

Posetiocima izložbe biće predstavljeni modeli mlade iranske kreatorke Afsane Rejhanifard i sestara Laden i Flora Tutunči, saopšteno je iz Muzeja istorije Jugoslavije.

Afsane Rejhanifard u svojim modelima na vešt i ubedljiv način kombinuje moderno i tradiciju: jednostavni modeli naglašavaju sklad i eleganciju moderne poslovne žene, a ujedno zadovoljavaju etičke zahteve podneblja iz kojeg dolazi. Njenih tridesetak kreacija predstaviće manekenke iz Beograda, navodi se u saopštenju.

Sestre Tutunči bave se starom narodnom nošnjom prisutnom u odevanju raznih narodnosti koje žive u oblasti Fars. Izlagale su u Londonu i Beogradu. Na izložbi će biti prikazano tridesetak lutaka s njihovim kostimima.

Izložba iranske odeće posebna je po tome što predstavlja prvu prezentaciju bogatog nasledja persijske kulture domaćoj javnosti, a organizovana je u saradnji s Kulturnim centrom Irana u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE