• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski medjunarodni klasični balet u Beogradu

Ansambl Ruskog medjunarodnog klasičnog baleta i solisti Boljšoj teatra iz Moskve Konstantin Ivanov i Elena Andrijenko gostovaće 19. marta u Sava centru u Beogradu, gde će izvesti balet "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog.

Ruski medjunarodni klasični balet okuplja talentovane mlade igrače, diplomce baletskih škola iz Moskve, Sankt Peterburga, Novosibirska, Ufe i Kazanja. Nastupali su širom Rusije, kao i u Latinskoj Americi, jugoistočnoj Aziji i mediteranskim zemljama, saopšteno je iz Sava centra.

Konstantin Ivanov je generalni direktor te baletske trupe, predsednik Fonda za razvoj opere i baleta, vodeći baletski solista Boljšoj teatra i dobitnik brojnih nagrada za umetnička dostignuća u Rusiji.

Diplomirao je 1992. godine na Baletskoj akademiji u Moskvi, stekavši diplome baletskog igrača i koreografa i odmah je primljen u baletsku trupu Boljšoj teatra, gde je ubrzo postao vodeći igrač.

Na njegovom repertoaru su uloge Zigfrida u "Labudovom jezeru", Princa u "Krcku Oraščiću" i Želje u "Uspavanoj lepotici" Čajkovskog, Solora u "Bajaderi" Minkusa, Pavela I u "Ruskom Hamletu" na muziku Ludviga van Betovena i mnoge druge.

Elena Andrijenko rodjena je u Kijevu. Godine 1991. diplomirala je na Moskovskoj državnoj akademskoj koreografskoj školi s odličnim ocenama. Od 1991. godine je član i solista Boljšoj teatra. Njen repertoar obuhvata lirske, romantične i komično-groteskne uloge, medju kojima

su: Odeta/Odilija u "Labudovom jezeru", Kitri u "Don Kihotu", Marija u "Krcku Oraščiću", Gamzati u "Bajaderi", Mirta u "Žizeli", Katarina u "Ukroćenoj goropadi", princeza Florina u "Uspavanoj lepotici" itd.

Ulaznice za koncert Ruskog medjunarodnog klasičnog baleta koštaju: 1.000, 1.200 i 1.500 dinara, a mogu se kupiti na blagajni "Sava centra" i u Bilet servisu, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE