• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Pozorišni festival "Slavija"

Na Festivalu će se do 16. marta predstaviti osam pozorišta iz sedam zemalja.

Međunarodni pozorišni festival "Slavija", deveti po redu, počinje u utorak predstavom francuske autorke Jasmine Reze "Bog masakra", u režiji Franke Perković, koju će izvesti zagrebački teatar "Rugantino".

Do 16. marta u Pozorištu "Slavija" predstaviće se osam pozorišta iz Hrvatske, Brazila, Rusije, Bugarske, Rumunije, Slovačke i Srbije, a o najboljoj predstavi odlučivaće žiri u sastavu: Raško Jovanović (Srbija), Elenora Makarova (Rusija) i Blagoje Stefanovski (Makedonija).
Festival će otvoriti dramski umetnik Mihailo Janketić.

Domaći teatar biće predstavljen komadom "Kirija", rađen po motivima istoimenog dela Branislava Nušića, u režiji Radoslava-Zlatana Dorića i izvođenju Pozorišta "Slavija", i predstavom "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića, koju je režirao Nebojša Dugalić, a izvešće je Kraljevačko pozorište.

Na programu će biti i komad "Alembrar" brazilskog pozorišta "Forte kasa teatro" iz Sao Paola, u režiji Rebeke Braie, "Cilindar" Eduarda de Filipa, u režiji Evgenija Marčelija, koji će izvesti Državno akademsko dramsko pozorište iz Omska (Rusija).

Dramsko-lutkarsko pozorište iz Vraca (Bugarska) izvešće predstavu "Sanjao sam bekstvo", rađenu po delu "Bekstvo" Mihaila Bulgakova i u režiji Nikolaja Poljakova, a Nemačko državno pozorište iz Temišvara (Rumunija) predstaviće komad Dejvida Ivsa "Sve u svoje vreme", koji je režirao Radu-Aleksandru Nica.

Festival će zatvoriti ansambl slovačkog teatra "Astorka Korzo '90." iz Bratislave, koji će izvesti tročasovni komad Ivana Sergejeviča Turgenjeva "Mesec dana na selu", u režiji Romana Polaka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE