• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monografija o Mileni Pavlović Barili

Monografija "Eks Post i Pro futuro" (Ex POst i Pro Futuro) u izdanju kuće "HESPERIAedu" posvećena Mileni Pavlović Barili predstavljena je u utorak u Muzeju primenjene umetnosti (MPU).

Knjiga obuhvata temeljna istraživanja umetničnog dela Milene Pavlović Barili u oblasti primenjenih umetnosti, pre svega modnog i scenskog kostima i grafičkog dizajna.

Autori ovog trojezičnog izdanja (srpski, engleski, italijanski) su Irina Subotić, Snežana Kragulj, Dobrila Denegri, Ingrid Huljev, Ljiljana Petrović i Zoran Blažina.

U knjizi su, između ostalog, objavljeni do sada nepoznati crteži koje je Irina Subotić uspela da nađe. "Skupština grada Beograda jedina je dala podršku i uvrstila je ovaj rukopis u kapitalna izdanja", istakla je ona, ukazavši da ovakve knjige, generalno, nemaju podršku u institucijama kulture.

"Postoji mnogo tema koje su postavljene u ovoj knjizi, a neko od autora je rekao da je umetnica više Barili, odnosno Italijanka, a manje Pavlović, odnosno Srpkinja", rekao je teatrolog Jovan Ćirilov.

Čitava prošla godina bila je u znaku ove umetnice, koja je i prva Srpkinja koja je objavljivala radove u magazinu "Vog" (Vogue).

Osim izložbe njenih radova, održana je i revija modela inspirisanih modnim ilustracijama ove slikarke čime je otvorena Beogradska nedelja mode.

I to nje sve. Naučni skup pod nazivom "Milena Pavlović Barilli u fokusu različitih umetnosti - Novi pluralizam značenja", biće održan u sredu, 10. marta u Muzeju primenjenih umetnosti.

Na skupu će učestvovati eminentni stručnjaci sa univerziteta u Parizu, Bolonji, Vroclavu, Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu kao i iz Muzeja primenjene umetnosti i Fondacije Milene Pavlović Barilli iz Požarevca: prof. dr Lidija Merenik, prof.dr Nikola Samardžić, dr Simona Čupić, dr Nenad Radić, mr Bojana Popović, dr Snežana Kragulj, Ingrid Huljev, mr Dobrila Denegri i drugi.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE