• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Popović u Domu omladine

Bluz gitaristkinja Ana Popović, koja živi u Holandiji, posle četiri godine, održaće 14. marta koncert u rodnom Beogradu.

Koncert će biti održan u sali "Amerikana" Doma omladine, na kome će Ana predstaviti svoj novi album "Blind For Love", a poslednji koncert u rodnom gradu, kome je posvetila pesmu "My Hometown", Popovićeva je održala 2006. godine na festivalu "Voxstock".

U međuvremenu je objavila dva album za izdavačku kuću "Eklekto gruv" (Eclecto Groove) iz Los Anđelesa, učestvovala na prestižnoj "Legendary Blues Cruise" plovidbi dva puta, kao i na mnogobrojnim američkim i evropskim bluz festivalima.

Godišnje održi između 150 i 200 koncerata, a na spisku velikih imena sa kojima je svirala nalaze se BB King, Solomon Burk, Robert Krej.

Povodom nastupa u Domu omladine, Popovićeva je izjavila da je "sjajno vratiti se i svirati u Beogradu" i najavila odličan provod.

Popovićeva je bila nominovana 2003. godine za najznačajniju bluz nagradu "WC Handy" u kategoriji "Best New Artist", kao prvi izvođač iz Evrope kome je ukazana takva čast.

Godine 2006. je imala šest nominacija za godišnje nagrade magazina "Living Blues", a čitaoci "Bluz voksa" (Blues Waxa) su je kandidovali za "bluz izvođača godine" uz Džoa Bonamašu i Taba Benoita.

Njen album "Still Making History" u decembru 2007. godine stigao je do 4. mesta Bilbordove bluz liste.

Ona će nastupiti u Domu omladine sa svojim stalnim pratećim bandom - basista Ronald Jonkeriz Holandije, bubnjar Stefan Aveljaneda iz Francuske i orguljaš Mišel Papadia iz Italije, a ulaznica košta 1.000 dinara.

(Tanjug, foto: zvaničan sajt)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE