• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jubilarna" Hamleta u selu Mrduša Donja

Predstava "Hamleta u selu Mrduša Donja" hrvatskog pisca Ive Brešana, u režiji gosta iz Zagreba Želimira Oreškovića, biće 50. put odigrana na sceni Narodnog pozorišta "Raša Plaović" u sredu, 17. marta.

Uloge na premijeri su tumačili Miodrag Krivokapić, Branko Vidaković, Marija Vicković (Anđa / Ofelija), Nela Mihailović (Majkača / Gertruda), Mihailo Lađevac (Mačak / Laert), Branislav Tomašević, Predrag Ejdus.

Učestvovali su i Marko Nikolić, Gorjana Janjić, Ognjanka Ognjanović, Boško Milin, Mida Stevanović (Dida), Slaviša Čurović, Uroš Urošević, Zoran Maksić, Bojan Serafimović, Đorđe Usanović i Aleksandar Danojlić.

Tokom protekle tri godine, ulogu Anđe tumačila je i Zlatija Ivanović, Majkaču je igrala i Danijela Ugrenović, Mačka - Vladan Gajović i Hadži Nenad Maričić, dok uloga Dide više ne postoji.

Predstava je učestvovala na Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu 2007. kada je Ejdus osvojio Nagradu žirija publike i Povelju "Spomen na glumca" i na Nušićevim danima u Smederevu 2007. gde su i stručni žiri i publika predstavu proglasili najboljom na festivalu.

U saopštenju se navodi da je na matičnoj sceni i na gostovanjima u Pančevu, Novom Sadu, Požarevcu, Smederevu, Čačku, Somboru i Studentskom gradu, ovu predstavu do sada je videlo preko 12.000 gledalaca.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE