• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slobodan Manojlović u Grafičkom kolektivu

Izložba "And/or" otvorena je u ponedeljak, a možete je pogledati do 10. aprila.

Manojlović (59) je vanredni profesor na odseku za industrijski dizajn FPU Beograd, grafički dizajner, autor brojnih kataloga, knjiga, ambalaža, ali i umetničke grafike i fotografije.

Naslov izložbe, na kojoj se autor predstavio novim grafičkim radovima, je "And/or" ("I/ili"), ali iako je možemo posmatrati kao čist izraz grafičkog dizajna jasna je tendencija koja upućuje na autonomnost života samostalnog umetničkog dela.

Vizuelno slikovitu postavku ove piktoralno-grafički sadržajne i bogate izložbe, a nepretenziozno angažovane, čijoj zanatskoj perfekciji možemo samo da se divimo, a umetnički deo ostavlja dosta prostora za razmišljinja, na kraju krajeva sve ukupno deluje krajnje inspirativno, i sve to prati još i odlično visokoizestetizirani dizajn kataloga-monografije.

U jednom od tekstova u katalogu Dragana Palavestra je citirala slavnog Pikasa: "Umetnost je laž koja nas upućuje da shvatimo istinu". U duhu izložbe i njene interaktivnosti, dodajmo "Umetnost je istina koja nam pomaže da prihvatimo čak i laž".

Izložba je interaktivna, i traje kao rad u procesu, tako da svako ko je zaintrigiran ovom temom može da da svoj kreativni doprinos, i da uradi rad ili intervenciju na nekom od radova autora, što će se na kraju izložbe pretvoriti u još jedan katalog. Zainteresovani radove mogu slati na adresu [email protected].

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE