• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sećanje na Pavarotija u Madlenianumu

Koncert posvećen uspomeni na jednog od najvećih tenora 20. veka Lučana Pavarotija (1935-2007) biće održan 21. i 22. aprila na sceni Opera-teatra "Madlenianum" u Zemunu.

Portparol Madlenianuma Tanja Stefanović rekla je da će na koncertu nastupiti učenici italijanskog pevača, poznati kao "Pavarotijeve bebe", koji su već gostovali u italijanskim gradovima Petra i Bolonja.

Učesnici koncerta su: soprani Simona Todaro, Antonela Teljafilo i Frančeska Kapeleti, bariton Luiđi Čirilo, bas Frančesko Elero Dartenja i tenor Domeniko Teljafilo, a nastupiće pod vođstvom
dirigenta Đuzepea Akvavive.

Dirigent Đuzepe Akvaviva je rekao da će na koncertu biti izvedene operske arije iz opera Đuzepe Verdija "Atila", "Traviata", "Magbet", Donicetia "Don Paskvale", Belinija "Kapuleti i Montegi", iz
Pučinijevih opera "Toska", "Sestra Anđelika" i "Turandot".

Na koncertu će biti izvedene i arije iz opera Rosinija "Seviljski berberin", Lehara "Vesela udovica", Boita "Mefistofeles", Čilee "Adriana Lekuvrer" kao i Mocartovo delo "Andante za flautu i
orkestar".

Prema rečima Đuzepea Akvavive, kao solista na flauti nastupiće Andrea Grimineli.

Sopran Simona Todoro nastupala je pre pet godina, u Beogradu sa Lučanom Pavarotijem, koga je upoznala 2003. godine, kada je izvodila ulogu Mimi u operi "Boemi" u režiji Pavarotija.

Simona Todoro je na konferenciji za novinare istakla da je prvi put sa Pavarotijem nastupala u Moskvi 2003. godine, i da je tada imala veliku tremu, ali da ju je maestro Pavaroti ohrabrivao i pomogao joj da to prevaziđe.

"Nakon toga nastupali smo zajedno u Grčkoj, Austriji, Parizu, Madridu, u SAD, Meksiku, pa i u Beogradu. Veliko mi je zadovoljstvo što imam prilike da nastupam na ovom koncertu u znak sećanja na jednog od najvećih tenora svih vremena, ali i na velikog čoveka, koji mi je puno pomogao", rekla je ona.

Tenor Dominiko Teljafilo rekao je da je Pavarotija upoznao kada mu je bilo 13 godina, i da je maestro od tada radio sa njim.

"Svakodnevno smo sestra i ja dolazili kod njega kući na privatne časove. Pavaroti svoje časove nije naplaćivao, a često je i sam plaćao klavirsku pratnju za nas", rekao je on.

Pavarotijevi učenici su se složili da je on bio veoma zahtevan učitelj, koji je znao i da se naljuti, ali i da je u isto vreme bio pun razumevanja i ljubavi za njih.

U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu je 20. aprila otvorena izložba ličnih predmeta Lučana Pavarotija, kostima, notnih rukopisa, fotografija i pojedinih retkih video zapisa njegovih nastupa.

Koncert "Sećanje na maestra Lučana Pavarotija" bio je zakazan za 18. novembar 2009. godine, ali je odložen zbog tada aktuelne epidemije gripa.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE