• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSI: MONDO

Rešite tri zločina u stilu Gila Grisoma u Beogradskoj areni!

Interaktivna izložba "CSI" nudi vam priliku da istražite zločine u stilu junaka istoimene hit serije kanala "CBS".

Izložba obuhvata tri mesta zločina. Na prvom je automobil prošao kroz zid kuće, a u njemu se nalazi neidentifikovana osoba. Među dokazima su krvavi otisak šake, ostaci pice, flaša…

Drugo mesto zločina je uličica iza motela. Pored tela radnice u uniformi pronaćićete mobilni telefon, kesicu sumnjivog belog praha, ali i tragove koji ukazuju na to da ju je pregazio automobil.

Treće mesto je pustinja, u kojoj je otkriven stari kostur. Pored njega su delići krzna nepoznate životinje, stari prsten i čudne semenke.

U najmodernijim "laboratorijama", možete da istražite svaki centimetar tri mesta zločina, od tela do najsitnijih predmeta koji su možda dokazi. Posetioci kroz mikroskope, otiske guma, prstiju ili obuće, pa čak i komparativne analize insekata, vlasi i DNK, sakupljaju deliće slagalice koji će im na kraju otkriti ko je ubica. Naravno, tu je i više osumnjičenih, a dokazi možda ne ukazuju samo na jednog od njih.

Izložbu prate i snimci autora i glavnih glumaca, koji vas vode kroz mesto zločina i detaljne naučne analize koje su proslavile franšizu "CSI".

Otkrijte kalibar metka, obavite toksikološku analizu tela, i pažljivo slušajte šta vam govori medicinski istražitelj Al Robins. Na kraju, svoje nalaze predajte Gilu Grisomu, koji će vam reći da li ste pogodili ubicu.

Svoje detektivske i forenzičarske sposobnosti testirajte svakog radnog dana u istočnom delu Beogradske arene! Izložba traje do 8. jula.

(MONDO: Tekst - Bojana Zimonjić, foto - Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE