• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULPUDUS:Tradicionalno i moderno

Najveća godišnja izložba Slikarsko - grafičke sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) biće otvorena 28. aprila u Galeriji Centralnog doma vojske Srbije.

Treću godinu za redom autori najbrojnije sekcije Udruženja trude se da svojim delima odgovore na temu "Tradicionalno - moderno", koju milenijumima najraznorodniji stvaraoci, mislioci i naučnici pokušavaju da odgonetnu i primene tačnu dozu u svojim radovima.

Ova postavka daje jedno od tumačenja i potvrduje tezu da je prisustvo tradicionalnih elemenata u umetnosti uvek aktuelno, a u poređenju sa savremenim umetničkim poetikama i pogledima na svet potvrđuje svoju autentičnost.

Na istom zadatku našli su se umetnici: slikari, grafičari, ilustratori, karikaturisti, zatim strip crtači, akvarelisti i oni koji preferiraju kolaž ili se bave ikonopisom, najavili su organizatori.

Izložbu će otvoriti predsednica Opštine Stari grad Mirjana Božidarević, a održava se pod pokroviteljstvom Opštine Stari grad i Gradskog sekretarijata za kulturu.

Zainteresovani će ovu postavku moći da pogledaju do 12. maja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE