• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BDF: U "Vrtu uživanja"

Španska rediteljka, igračica i glumica koja radi u Parizu predstavila je svoju viziju čuvene slike Hijeronimusa Boša u teatru Madlenianum u nedelju uveče.

Bošov "Vrt uživanja" je poznati triptih oko kog kritičari umetnosti vekovima "razbijaju glavu", pokušavajući da se slože da li je reč o moralnom upozorenju ili nečemu sasvim suprotnom.

Publici koja ne prati ples Li je poznata po koreografiji za spot "Around the world" grupe Daft Punk.

"Vrt uživanja" traje 90 minuta, i predstavlja veliku stilsku zbrku. Nema onoga što nećete videti u ovom komadu! Tu je i pevanje, i igra, i gluma, "prozivke" Sarkozija, na desetine različitih kostima i maski i neverovatna scenografija. Pokretni prizori iz "Vrta uživanja" smenjuju se na video bimu.

Zapravo, u predstavi najmanje ima plesa, ali su reakcije publike bile potpuno euforične, jer se ovakve postavke zaista ne gledaju svakog dana. Da li gledate modnu reviju, kabare, kaveze u Zoo vrtu ili balet? Nema odgovora na ova pitanja, Li je napravila jedan spektakularni džumbus.

Nastup kompanije Blanke Li pretposlednje je izvođenje ovogodišnjeg Beogradskog festivala igre. "Vrt uživanja", kao i "Justicija" Jasmin Vardimon dva su naslova koja su morala da budu odložena zbog problema u aviosaobraćaju pre nekoliko nedelja. "Justicija" će biti izvedena u utorak, 4. maja u Centru "Sava".

(MONDO - Bojana Zimonjić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE