• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tito - strogo poverljivo"

Izdavačko preduzeće Službeni glasnik iz Beograda objavilo je knjigu "Tito - strogo poverljivo" Zvonimira Despota i Pera Simića.

U knjizi se nalaze manje poznati dokumenti o životu nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita.

"Knjiga 'Tito - strogo poverljivo' prvo je zajedničko delo jednog srpskog i jednog hrvatskog autora u proteklih pola veka koje se bavi jugoslovenskom istorijom", saopšteno je iz Službenog glasnika.

U knjizi su objavljena 253 manje poznata ili potpuno nepoznata dokumenta o Titu - poput krsnog lista ili dokumenata koji svedoče o okolnostima pod kojima ga je Moskva postavila za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije.

Knjiga, takođe, sadrži dokumenta koji rasvetljavaju neke nepoznanice o sukobu Tita sa Josifom Staljinom, kao i podatke o njegovim platama, autorskim honorarima, dečjim dodacima, dodaje se u saopštenju.

Knjiga će biti predstavljena 17. maja u 11 sati u Klubu-knjižari "Glasnik" u Beogradu, a o njoj će, pored autora, govoriti direktor izdavačke delatnosti zagrebačkog "Večernjeg lista" Domagoj Cerovac i istoričar Instituta za savremenu istoriju Srđan Cvetković.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE