• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Duhovi nad Balkanom"

Izdavačka kuća "Alnari" objavila je roman Gordane Kuić - "Duhovi nad Balkanom".

Gordana je autor trilogije "Miris kiše na Balkanu", "Cvat lipe na Balkanu", "Smiraj dana na Balkanu", a sada su došli i "Duhovi nad Balkanom".

Gordana Kuić kaže da je roman "Duhovi nad Balkanom", jedna urnebesna satirska igra koja se pridržava sopstvenih unutrašnjih zakonistosti smešne i tužne, raspusne i kontrolisane, ironične i orgijastičke logike.

''Duhovi nad Balkanom su jedna smešna i tužna, raspusna i kontrolisana umetnička igra, prepuna prepoznatljivih zakona sadašnjosti koja jeste prizvala valjda sve duhove svoje bremenite prošlosti, ali možda baš tako i zato umogostručila svoju odgovornost i neizvesnost nad budućim. Najnoviji roman Gordane Kuić i liči i ne liči na njene prethodne knjige. Verujem da će zato i sačuvati dosadašnju književnu publiku, i pridobiti neke nove i drugačije, literarno zahtevnije čitaoce", napisala je književna kritičarka Ljiljana Šop.

Po romanu "Miris kiše na Balkanu" Filip David je napisao sinopsis za seriju u deset nastavaka, a Nebojša Romčević scenario za pozorišnu predstavu koja je premijerno izvedena u Beogradu 12. aprila 2009. u Madlenijanumu.

Gordana Kuić je rođena u Beogradu 1942. godine. Završila je Engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta i "Hunter College" u Njujorku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE