• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medjunarodni pozorišni festival na FDU

Drugi Festival internacionalnog studentskog teatra FIST biće održan u Beogradu od 23. do 26. marta, sa predstavama mladih izvodjača iz desetak zemalja.

Drugi Festival internacionalnog studentskog teatra FIST biće održan u Beogradu od 23. do 26. marta, sa predstavama mladih izvodjača iz desetak zemalja.

Manifestaciju su osmislili i prvi put realizovali prošlog proleća studenti menadžmenta i produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU), uz pomoć kolega sa katedri za režiju, dramaturgiju i drugih, kao i u saradnji sa ostalim umetničkim fakultetima Beogradskog univerziteta.
Izvršni direktor FIST-a je Marko Radenković, a koordinator programa Jovana Popović.

Prve večeri glavnog programa 2. FIST-a na sceni "Mata Milošević" FDU-a predstaviće se Centralna dramska akademija iz Pekinga, čiji će studenti izvesti kinesku dramu "Dug san".

Slediće "Internacionalni maraton mladih stvaralaca" na sceni "Filmski studio", sa neverbalnim performansima iz Bilbaoa i Prištine.

Narednih večeri na dve scene gostovaće studentske predstave iz Bugarske, Češke, Italije, Rumunije i Meksika.

Domaći mladi autori predstaviće se festivalskom produkcijom "Aviospoting". Autor teksta je Iva Brdar, reditelj Marija Krstić. U drami o mladima koji vreme provode na sivom betonskom krovu gledajući nebo i avione igraju Ivana Popović, Mihajlo Laptošević, Milena Predić i Nebojša Djordjević.

Uoči glavnog programa, već ovog vikenda počinje ciklus od pet radionica iz oblasti Komedije del arte, Brehtovog teatra, indijskog plesa, glume i dramaturgije. Radionice će voditi stručnjaci iz Italije, Nemačke, Engleske, Kolumbije i Srbije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE