• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laureati Festivala "Joakim Vujić" su...

Predstava "Događaj u stanu broj 2" Šabačkog pozorišta, u režiji Nikite Milivojevića, proglašena je za najbolju predstavu Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" koji je danas završen u Šapcu.

Milivojević je dobio nagradu i za najbolju režiju.

Tokom festivala nastupilo je osam profesionalnih pozorišta iz centralne Srbije a ocenjivao je žiri u sastavu Milivoje Mlađenović, Dimitrije Jovanović i Saša Torlaković.

Prema rečima predsednika žirija manifestacije Milivoja Mlađenovića, odluka o najboljoj predstavi i drugim nagradama usvojene su jednoglasno.

"Odluke su donete jednoglasno posle dužeg većanja a za duže većanje bilo je razloga jer je ovo bio festival sa izuzetno dobrim predstavama. Po svojim estetskim vrednostima predstave su bile skoro
ujednačene i pored svih instrumenata o najboljima je odlučivalo i subjektivno mišljenje", rekao je Mlađenović.

Žiri je dodelio četiri ravnopravne glumačke nagrade: Sanji Krstović za ulogu Živke u predstavi "Gospođa ministarka" Narodnog pozorišta iz Niša, Bojani Zečević za ulogu Azazela i Nemanji Jovanoviću za ulogu Ivana Bezdomnog u predstavi "Majstor i Margarita" Narodnog pozorišta iz Užica, kao i Aneti Tomašević za ulogu Ere Nikolajevne u predstavi "Događaj u stanu broj 2" Šabačkog pozorišta.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobio je Boba Stojmirović za ulogu Pere u predstavi "Dundo Maroje" Kruševačkog pozorišta, dok je sama predstava dobila specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru.

Za najbolju muziku nagradu je dobio Miroljub Aranđelović Rasinski, za predstavu užičkog pozorišta "Majstor i Margarita", dok je Maja Mirković dobila nagradu za najbolju kostimografiju korišćenu u predstavi "Dundo Maroje".

Scenografija u istoj predstavi proglašena je najboljom, a nagradu je dobila Marija Kalabić.

Tokom osam dana trajanja festivala u Šabačkom pozorištu je zabeleženo 4.000 poseta.

Pored osam predstava u zvaničnoj konkurenciji, održano je šest dečijih predstava "Malog Joakima", promocija knjige o Lazi Kostiću, izložba festivala tokom Noći muzeja, zatim sedam kritičarskih
radionica i isti broj okruglih stolova i četiri predstave fakulteta koji imaju glumačke odseke.

Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" naredne godine biće održan u Pirotu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE