• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kosa" otvara Sterijino pozorje

Mjuzikl u izvođenju Ateljea 212 otvoriće u sredu 55. izdanje međunarodnog pozorišnog festivala.

Predstava Kokana Mladenovića označiće početak Pozorja, koje će do 4. juna prikazati ukupno 28 predstava. U takmičarskoj konkurenciji nalazi se 12, pet u međunarodnom programu, i 11 u okviru Pozorja mladih.

U kategoriji nacionalne drame, selektorka Ana Tasić odabrala je četiri ostvarenja pozorišta iz Srbije, i po jedno iz Hrvatske, Slovenije i Turske. U selekciji nacionalnog pozorišta, odnosno domaćih predstava po stranim tekstovima, nalazi se pet dela u izboru Aleksandre Glovacki.

Selektor međunarodnog programa Nikola Zavišić izabrao je, takođe, pet predstava, koje će na ovom festivalu izvesti pozorišta iz Zagreba, Celja, Bukurešta, Budimpešte i Amsterdama.

Žiri predvodi sedmostruki dobitnik Sterijinih nagrada scenograf Geroslav Zarić, a čine ga glumica Đurđija Cvetić, dramaturg i pisac Jasen Boko, dramski pisac Filip Vujošević i reditelj Dušan Petrović.

Zajednička nagrada Sterijinog pozorja i novosadskog lista "Dnevnik" za novinsku pozorišnu kritiku, koja nosi naziv "Miodrag Kujundžić", biće dodeljena prema odluci žirija koji čine dramski pisac i kritičar Željko Hubač, dramaturg Svetislav Jovanov i novinar Vladimir Crnjanski.

Većina predstava na Pozorju biće izvedena u SNP-u, a nekoliko njih će publika moći da vidi u Novosadskom pozorištu/Ujvideki sinhazu, dvorani Poslovnog centra NIS-a, a jednu i u Fitnes centru"Ister".

Svečano otvaranje 55. Sterijinog pozorja i prva takmičarska predstava "Kosa" počinju u 20 sati na sceni SNP "Jovan Đorđević".

Ceo program pročitajte na sajtu 55. Pozorja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE