• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Japanizam" u Kulturnom centru Grad

Treći festival japanske kulture "Japanizam!" biće održan od 1. do 4. juna u Kulturnom centru "Grad" u Beogradu.

Festival ima cilj da kroz filmove, predavanja, izložbe i radionice prikaže raznolikost japanske popularne kulture i njen sve veći uticaj na savremeni svet, posebno na mlade, naveli su organizatori u saopštenju.

Tema festivala ove godine je "Japansko shvatanje lepote", a manifestacija će početi 1. juna svečanim otvaranjem izložbe likovnih radova domaćih autora u manga stilu.

Izložbu će otvoriti ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki, a nakon toga uslediće modni i muzički performans.

Iste večeri biće prikazan i drugi deo trilogije "20th Century Boys", jednog od najskupljih i najambicioznijih poduhvata u istoriji japanske kinematografije, pravljenog prema višestruko nagrađivanoj mangi Naokija Urasave. Prvi deo prikazan je na prošlogodišnjem festivalu.

Sajamski deo festivala obuhvata prodajno izlaganje likovnih radova, odeće, nakita, modnih detalja, figura i drugih radova mladih i nezavisnih autora inspirisanih japanskom popularnom kulturom.

Radionicu mange vodiće Mina Petrović i Vladimir Prodanović. Pored klasičnog vežbanja crtačkih tehnika, predviđeno je i nadmetanje crtača pred publikom u crtanju radova na zadatu temu.

Najavljeno je i predavanje o japanskim horor filmovima, uz projekciju nekoliko epizoda animirane televizijske serije "Requiem for the Darkneš", a zainteresovani posetioci moći će da saznaju i nešto
više o japanskoj uličnoj modi, japanskoj strateškoj igri "Go" i karateu.

Manifestacija će biti zatvorena programom "Cosplay Party", specifičnim maskenbalom na kojem se posetioci pojavljuju isključivo kao likovi iz anime serijala, mangi i japanskih kompjuterskih igara.

Nakon defilea kostimiranih učesnika japanski ambasador će dodeliti nagrade za najbolje radove na izložbi, kao i za najbolje kosplej maske, posle čega će uslediti žurka.

Festival organizuje Dom omladine Beograda u saradnji s Društvom ljubitelja japanske popularne kulture "Sakurabana", gradskim sekretarijatom za omladinu i sport i ambasadom Japana u Beogradu.

Ulaz na sve programe je slobodan.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE