• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV:Beograd u Madridu, Madrid u Beogradu

Šta se dešava kada dvoje umetnika, iz Beograda i iz Madrida, zamene mesta? Rezultat jednog takvog umetničkog eksperimenta može se videti na fotografskoj izložbi «Primenjena nostalgija» koja je otvorena u Madridu, a 30. juna stiže u Beograd.

Beogradski fotograf Dragan Kujundžić i fotografkinja iz Madrida Karlota Eskribano u aprilu su sačinili niz fotofrafija, on u španskoj, ona u srpskoj prestonici, koje su ih na neki način podsetile na gradove u kojima žive.

Zajednička izložba dvoje fotografa u Madridu otvorena je u zgradi Evropskih institucija u Španiji. TV ekipa Monda razgovarala je sa Kujundžićem posle otvaranja, a reportažu možete pogledati ovde:



«Karlota Eskribano je istovremeno fotografkinja i slikarka, pa je njeno viđenje Beograda nekako više nostalgično. Ne znam, možda je njen Madrid jednako setan kao i njen Beograd, i možda je moj Beograd jednako veseo kao i moj Madrid», kaže Kujundžić za MONDO.

Ono što je ovom beogradskom fotografu bilo interesantno je što mnogi posetioci madridskog otvaranja izložbe nisu bili sigurni da li su fotografije nastale u jednom, ili u drugom gradu.

Nakon Madriđana, izložbu će moći da vide i Beograđani, u maloj galeriji SANU od 30. juna.

Inače, projekat «Primenjena nostalgija» zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi radova dva eminentna fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz zemlje koja drži rotirajuće šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom. Pre Španije, ovaj projekat realizovan je sa Portugalom, Francuskom, Češkom i Švedskom.

(Milica Mančić/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE