• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo pozorišni festival za decu TIBA

U Pozorištu na Terazijama je 6. juna počeo osmi međunarodni pozorišni festival za decu i mlade TIBA (Teatarska internacionalna beogradska avantura), a manifestaciju je otvorio glumac Miki Damjanović.

Do 11. juna, u glavnom programu festivala biće izvedeno devet predstava, u selekciji reditelja Nikole Zavišića.

Za otvaranje manifestacije odabran je mjuzikl "Na slovo na slovo", po nekada popularnoj televizijskoj seriji, u režiji Darjana Mihajlovića. Mnogobrojni mališani uživali su u atraktivnoj predstavi, koja je od ovog proleća na stalnom repertoaru na Terazijama.

Narednih dana publika će videti i predstave iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Parme i Kopenhagena, a na zatvaranju će ansambl beogradskog pozorišta "Boško Buha", koje organizuje festival, odigrati predstavu "Gospodar muva".

Žiri će dodeliti Gran pri za najbolju predstavu u celini i Specijalnu nagradu za nove pozorišne tendencije. Članovi su pozorišni poslenici Džeremi Tarner (Velika Britanija), Andrea Valean (Rumunija) i direktorka Gete instituta u Beogradu Juta Gerig (Nemačka).

Srpska sekcija međunarodnog udruženja pozorišta za decu i mlade ASITEŽ dodeliće nagradu za najbolje umetničko dostignuće.

U pratećem programu u Studentskom parku svakog dana, od 18 do 20 sati, biće izvođene mini predstave čiji su autori studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Ovogodišnja TIBA održava se pod sloganom "Male forme - veliki sadržaji".

Prema rečima direktora festivala Boška Đorđevića, zbog naše nepovoljne finansijske situacije u goste su pozvane predstave koje su male po formi, ali su značajne po sadržaju koji nude deci i mladoj publici.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE