• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveni neobjavljeni rukopisi Stiga Larsona

Švedska nacionalna biblioteka dobila je nekoliko do sada nepoznatih rukopisa Stiga Larsona, autora policijske trilogije "Milenijum".

"Dobili smo tekstove iz arhive časopisa "Žil Vern" u kojoj je bilo nekoliko rukopisa Stiga Larsona koji nikada do sada nisu bili objavljeni", rekla je Frans presu Magdalena Gram iz nacionalne biblioteke.

Rukopisi napisani sedamdesetih, u mladosti autora, su žanra naučne fantastike, a odluku o tome da li će biti objavljeni doneće piščevi naslednici - njegovi otac i brat.

Magdalena Gram je dodala da bi oni trebalo dobro da razmisle da li da objave tekstove iz vreme kad je Larson bio tinejdžer jer bi možda ti njegovi rani radovi mogli da naškode njegovom ugledu.

Bivši novinar, Stig Larson je umro od srčanog udara u 51. godini, novembra 2005, godinu dana pre objavljivanja u Švedskoj prvog toma triloge koja je postigla ogroman uspeh.

Romani "Muškarci koji mrze žene", "Devojčica koja se igrala vatrom" i "Kula od karata" prevedeni su na tridesetak jezika i adaptirani u filmove.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE