• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Prolećni sajam knjiga

Poznati muzičar Rambo Amadeus, alijas Antonije Pušić, otvorio je u Novom Sadu Prvi medjunarodni prolećni sajam knjiga, na kome učestvuje oko 140 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Na otvaranju u Sportsko-poslovnom centru "Vojvodina" (SPENS), u ime organizatora govorili su i predsednik Poslovnog udruženja izdavača i knjižara Vojvodine (PUIKV) Roman Vehovec i generalni direktor SPENS-a Miloje Jakovljević, kao i ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da neće govoriti na otvaranju Prolećnog sajma knjiga u Novom Sadu, jer je od organizatora te manifestacije obavešten da će uprava dvorane "Spens" isključiti struju ukoliko on bude govorio.

Kostreš je agenciji Beta rekao da je programom otvaranja bilo predvidjeno da on i ambasador SAD u SCG Majkl Polt govore na otvaranju, dok bi muzičar Rambo Amadeus sajam proglasio otvorenim.
"Gospodin Roman Vehovec me je potom obavestio da mu iz Spensa prete da će isključiti struju i zato sam odlučio da ne pravim skandal i da ne ugrozim tu manifestaciju, odnosno, da se povučem", rekao je Kostreš.

Predsednik Skupštine Vojvodine je kazao i "da mu je jasno da gradske vlasti ne razumeju šta je sajam knjiga i da nisu familijarni s knjigom" i dodao da "ne želi da ugrozi zadovoljstvo Novosadjanima koji nameravaju da posete Sajam knjiga".

Amadeus je imenovan za ambasadora knjige, sa ovlašćenjem da na ovom sajmu, koji će trajati do 27. marta, promoviše pisanu reč koristeći slogan PUIKV: "Čitajte knjige, to je dobro i veoma korisno..."
Medju izlagačima iz BiH, Hrvatske, Madjarske, Slovačke i SCG našli su se Grafički atelje Dereta, Narodna knjiga - Alfa, Geopoetika, Okean, Zmaj, Laguna i mnogi drugi.

Ljubiteljima knjige predstavili su se i Američki centar i Italijanski istitut za kulturu u Novom Sadu.
Sajam će, pored svakodnevnih promocija knjiga, obeležiti i izložbe stripova i ilustracija.

Najavljen je dolazak ovogodišnjeg laureata NIN-ove nagrade Mira Vuksanovića, zatim Milice Mićić-Dimovske, Mirjane Djurdjević, Marije Jovanović, Marka Vidojkovića i drugih pisaca.

Ulaz je besplatan, a pojedini izdavači daju popust i do 50 odsto.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE