• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dizajniranje reciklaže u Singidunumu

Peta po redu izložba po autorskom konceptu Mirjane Bajić Vajdić otvorena je u Galeriji Singidunum.

Dizajniranje reciklaže, sa podtemom "Predmet vs predmet" izražava istinsku razliku između dobrog i lošeg dizajna iz ugla odnosa i poštovanja okoline, izbora manje skupih sirovina koje zadovoljavaju estetske kriterijume, a primerene su uslovima savremene proizvodnje i upotrebe.

Po sunčanom, vrelom danu, ali u svežini galeriji, 33 izlagača predstavilo je svoje radove publici. Izneli su svoja razmišljanja, i ponudili zanimljiva rešenja dizajniranja reciklaže, sve aktuelnije teme koja će teško ikada postati nezanimljiva umetnicima.

Počeli smo, sve više i odlučnije, da brinemo ne samo o planeti i očuvanju životne sredine, već i o ljudima koji žive na njoj, a ovaj projekat polako ali sigurno gradi pozicije veoma značajnog i uticajnog faktora u edukaciji i oplemenjivanju novim svežim idejama.

Sama izložba traje deset dana ali njena poruka je praktično večna i ne ostavlja nas ravnodušnim, dakle reciklirajmo i dizajniramo našu okolinu, zaista nije fraza – pozajmljenu od potomaka, ali i sebe same čineći tako život i lakšim i lepšim.

Ovaj projekat čini upravo to i treba ga podržati, pa ne treba da vas mrzi, i da ste lenji i letargični, prošetajte, ne treba vam prevoz, do galeriji da bi se i sami inspirisali i uključili na neki svoj način u zajedničku borbu za očuvanje životne sredine.

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE