• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečano zatvaranje sezone BF

Beogradska filharmonija svečano će zatvoriti sezonu u petak uveče koncertom u Kolarčevoj zadužbini na kome će ovogodišnju plejadu izuzetnih gostujućih umetnika zaokružiti nastupom Radeka Baboraka, solo horniste Berlinske filharmonije uz nemačkog dirigenta Maksa Pomera.

Ovogodišnja sezona pod motom "U inat svima i uprkos svemu", na koju se prema oceni direktora BF Ivana Tasovca i publika i orkestar sa zadovoljstvom mogu osvrnuti, uprkos teškoj ekonomskoj krizi koja je potresla svet, zatvara se jednim od najlepših programa sezone.

Na programu svečanog koncerta je "Linc simfonija" Volfganga Amadeusa Mocarta, "Prvi koncert za hornu i orkestar" Riharda Štrausa i Četvrta simfonija Johanesa Bramsa.

Sa našim orkestrom nastupiće mladi češki hornista Baborak (33) koji važi za jednog od najizuzetnijih hornista današnjice. Sa samo osamnaest godina primljen je na mesto prvog horniste Češke filharmonije bez audicije.

Karijeru je nastavio na istoj poziciji u Minhenskoj filharmoniji, a od 2003. je solo hornista jednog od najboljih svetskih orkestara, Berlinske filharmonije.

Već sa dvanaest godina Baborak je pobedio na radijskom takmičenju Končertino Praga, a tri godine kasnije osvojio je treću nagradu na takmičenju Praško proleće. Osvajanje međunarodnih takmičenja UNESKO i ARD i nagrade Grammy Classic i Davidoff otvorile su mu vrata za nastupe sa najboljim svetskim orkestrima.

Na poziv čuvenog japanskog dirigenta Seiđija Ozave, svirao je na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Naganu, 1998. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE