• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Roditelji" u galeriji KCB

Izložba fotografija Kolina Greja trajaće do 14. jula.

Ciklus fotografija Kolina Greja naslovljen "Roditelji", koji je proistekao iz njegovog odnosa sa roditeljima i njihovog zajedničkog života, predstavljen je publici od 25. juna u Galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda (KCB).

Mnoge fotografije iz ovog ciklusa zasnovane su na "insceniranom" sećanju, na fragmentima mašte koji su protkani događajima iz svakodnevice porodičnog života i na posmatranju roditeljskih rituala, kao i neizbežnog procesa starenja, najavljeno je iz KCB-a.

Na ovim fotografijama autor kombinuje teme individualnog i porodičnog identiteta, radosti življenja i fizičke realnosti starenja, koja je, u isto vreme, i bliska i strana. On je "mađioničar" koji transformiše svakodnevni, poznati, ozbiljni materijal, u nešto novo, maštovito, ambivalentno, istovremeno i smešno i tužno, a to sasvim lagano prodire u dubine psihe.

Uvek prisutni elementi humora i humanosti prožimaju fotografije Greja. Autor nudi višeslojne portrete koji su smeša, na kojima možemo otkriti sebe i ono što nas, najverovatnije očekuje.

Grej je fotograf rođen u Halu, u Engleskoj, 1956. godine. Studirao je fotografiju na Kraljevskom koledžu umetnosti u Londonu gde je završio i magistarske studije 1984. godine. Posle deset godina rada u Londonu, gde se bavio komercijalnom i umetničkom fotografijom, Grej je prešao u Glazgov, gde i sad živi i radi.

Tokom proteklih 30 godina radio je za reklamne i dizajnerske agencije širom sveta, kao i za muzičku industriju: omote ploča i cd-ova.

Postavku će zainteresovani moći da pogledaju do 14. jula.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE