• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ljubavnik velikog stila" proglašen najboljim

Predstava "Ljubavnik velikog stila" osvojila je nagrade publike i žirija na Danima komedije u Jagodini.

Predstava je nagradjena statuetom "Jovanča Micić", jer je, po oceni publike, najsmešnija, i nagradom žirija "Mija Aleksić" za najbolju predstavu u konkurenciji od sedam, koliko ih je izvedeno na 35. Danima komedije u Jagodini.

Reditelj "Ljubavnika velikog stila" Vladimir lazić dobitnik je statuete Ćuran za najbolje rediteljsko ostvarenje, a za ulogu Barbare Smit u istoj prredstavi, Katarina Žutić dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu.

Stručni žiri dodelio je tri statuete Ćuran za najbolja glumačka ostvarenja Jasni Djuričić za ulogu Glumice u komadu "Greta str. 89", Borisu Isakoviću za ulogu Reditelja u istoj predstavi i Aniti Mančić za ulogu Rumenke u "Radovanu Trećem".

Komad "Greta str. 89" pisca Luca Hibnera izvelo je Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, a delo Dušana Kovačevića "Radovan Treći"
izveo je ansambl Ateljea 212 iz Beograda.

Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Milanu Vasiću za ulogu Svetislava u "Ivkovoj slavi" Narodnog pozorišta iz leskovca.

Biljana Keskenović dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu za lik gospodjice Fernival u "Mračnoj komediji" Narodnog pozorišta iz Sombora.

Nagrada za scenografiju i kostimografiju dodeljena je Darku Nedeljkoviću i Zori Mojsilović za rad u predstavi "Radovan Treći"
Ateljea 212.

Dobitnik nagrade za životno delo "Zlatni ćuran" je Nikola Simić.

Sve nagrade biće uručene u ponedeljak uveče, kada će u čast pobednika biti odigrana predstava "jazavac pred sudom" u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Banja Luke.

Stručni žiri činili su Ljiljana Dragutinović, dramska umetnica, književnik Muharem Pervić i, ispred grada domaćina, Vladimir Jovanović.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE