• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Muzej u pokretu"

Izložbama dela Petra Lubarde i Ivana Radovića novosadskoj publici će od od 12. avgusta biti predstavljen projekat "Muzej u pokretu" Muzeja savremene umetnosti Beograd (MSUB).

U saopštenju MSUB-a se navodi da će zajedničko otvaranje biti organizovano 12. avgusta na Trgu galerija u Novom Sadu, a da će posetioci moći da ih pogledaju do 12. septembra.

"Cilj projekta je da u periodu rekonstrukcije zgrade Muzeja na Ušću u muzejskim i galerijskim prostorima Srbije, predstavlja svoje bogate umetničke fondove i time pojača i razvija međumuzejsku saradnju sa srodnim institucijama u zemlji i regionu", piše u saopštenju.

Izložbom "Petar Lubarda - Heroika vizije" u Galeriji Matice srpske obuhvaćeno je 26 reprezentativnih dela Petra Lubarde iz zbirki slikarstva Muzeja savremene umetnosti Beograd.

Zbirke Muzeja ukupno sadrže 45 dela Petra Lubarde iz perioda od 1927. do 1967. godine, od čega su pojedina dela od kapitalnog značaja, ne samo za sagledavanje pojedinačnog razvoja umetnika, nego i za sagledavanje ukupnog kretanja i sazrevanja jugoslovenske umetnosti
toga vremena.

Izložbu je do sada videla brojna publika u Užicu, Vrnjačkoj Banji, Čačaku, Sremskoj Mitrovici, Rumi i Lazarevcu.

Izložba "Ivan Radović - od apstrakcije do čulnosti" u Spomen zbirci Pavla Beljanskog, predstavlja dela tog srpskog moderniste, koji je prošao kroz više različitih likovnih faza: kubokonstruktivizam, neoklasicizam, apstrakcija, naivizam, intimizam, poetski realizam.

Glavna tema Radovićevog slikarstva jeste vojvođansko selo, sa prepoznatljivom atmosferom optimizma, humanosti i čulnosti, u spontanoj, sudbinskoj ljubavi prema rodnom kraju.

Na izložbi će biti predstavljene 22 slike, iz svih faza umetnikovog stilskog razvoja, a zbirke Muzeja sadrže još i 20 dela Ivana Radovića na papiru, koja će biti predstavljena u okviru posebne izložbe.

Izložbu je do sada videla brojna publika u Valjevu i Vršcu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE