• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAHRANJEN JAGOŠ MARKOVIĆ! Na večni počinak ispraćen uz zvuke ove pesme - Ćerka održala dirljiv govor, Radmila NEUTEŠNA

 AnjaKonstantinovic.png
Autor Anja Konstantinović

Reditelj Jagoš Marković, koji je iznenada preminuo u 58. godini, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

 Sahranjen Jagoš Marković Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Nemanja Nikolić

Jagoš Marković, koji je preminuo u porodičnoj kući u Boki Kotorskoj, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, a na večni počinak ispraćen je uz zvuke pesme "Šta će biti ko to zna", dok je njegov odlazak ujedinio je domaću kulturnu scenu.

Nepregledna povorka je krenula oko 14.30 ka večnoj kući proslavljenog reditelja, a u njoj se našla gotovo cela srpska kulturna scena. Glumica Radmila Živković, koja je i održala govor na komemoraciji u Narodnom pozorištu, neutešna je zbog odlaska reditelja, a voditeljka Tanja Peternek ju je sve vreme vodila za ruku. Posmrtni govor održao je glumac Branimir Popović.

Nakon njega reč je preuzela Jagoševa ćerka koja je sa suzama u očima izgovorila emotivne reči upućene tati - "On je naše sunce, naša snaga, mi se danas ne opraštamo, diše kroz nas. Umeo je da nam kaže: 'Je l znate da kada umrem, ne idem nigde, leći ću da spavam'. Hvala ti za sve do meseca i zvezda, lepo sanjaj, laka ti bila noć. Smrt ne postoji, postoje samo seobe. Tata volimo te", kroz suze je rekla ona.

Pogledajte

01:00
Govor na sahrani Jagoša Markovića
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Čuvena glumica Vesna Trivalić iz kapele je izašla uplakana i neutešna zbog smrti čuvenog pozorišnog reditelja. Pored nje tu su bili i Slobodan Ćustić, Marko Janketić, Gordan Kičić, Stefan Kapičić, Andrija Milošević, Dragan Bjelogrlić, Seka Sablić, i mnogi, mnogi drugi.

Ćerka Jagoša Markovića tokom primanja saučešća ispred kapele rasplakala se, a ubrzo su joj prišli ljudi koji su je tešili zagrljajem. Nešto pre 14 sati počeli su da pristižu članovi porodice, prijatelji i kolege koji su došli da reditelja isprate na večni počinak.

Komemoracija Jagošu Markoviću takođe je održana danas, 27. semtembra u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde su se od čuvenog reditelja oprostile kolege, porodica i brojni poštovaoci njegovog rada. Radmila Živković održala je emotivan govor koji je Jagoševu bivšu suprugu, glumicu Vanju Milačić rasplakao.

Jagoš je prvu predstavu režirao sa 12 godina, nakon čega je nastavio da stvara čuvene predstave. Radna energija Jagoša Markovića bila je izuzetna, a svaka predstava sa njegovim potpisom bila je posebna priča koja je izazivala različite reakcije. Njegovo stvaralaštvo uključuje hvaljene naslove kao što su adaptacije klasika "Pokondirena tikva", "Gospođa ministarka", "Hasanaginica", "Učene žene", "Gospoda Glembajevi" i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio dva braka, sa Aleksandrom Glovacki i glumicom Vanjom Milačić, i dve ćerke.

Pogledajte

01:12
Jagoš Marković sahranjen uz zvuke pesme "Šta će biti ko to zna"
Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić
Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:12
Nebojša Dugalić i Dušan Kovačević na komemoraciji Jagoša Markovića
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Nešto pre 14 sati počeli su da pristižu članovi porodice, prijatelji i kolege koji su došli da reditelja isprate na večni počinak.

Gotovo cela glumačka i umetnička srpska scena došla je na poslednji ispraćaj proslavljenog reditelja.

Na sahranu Jagoša Markovića došlo je mnogo poznatih ličnosti iz sveta kulture, među kojima su Andrija Milošević, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Seka Sablić, Branimir Popović, Sandra Bugarski...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE