• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poklanjamo vam knjige Bila Brajsona

MONDO i Izdavačka kuća "Laguna" troje čitalaca nagrađuju delima američkog pisca bestselera.

Poklanjamo vam sledeće naslove:

"Beleške malog ostrva"

Brajson posle dve decenije u Engleskoj odlučuje da se vrati u SAD. Kreće na poslednje putovanje Engleskom, na oproštajni put zelenim i prijatnim ostrvom. Njegov cilj je da istraži lice i naličje zemlje (onakvo kakvo jeste) i da ispita šta je to što toliko voli u zemlji koja je izmislila sos marmitmarmajt, pomorskog heroja čija je želja na samrti bila da ga poljubi tip po imenu Hardi, imena gradova kao što su Farlij Valop, Titsi i Šelou Bouels, ljude koje govore "ne treba gunđati" i kviz "Pitajte baštovana".

"Kratka istorija bezmalo svačega"

Kako znamo šta je u središtu Zemlje, šta su crne rupe i gde su kontinenti bili pre 600 miliona godina? Brajson traži odgovore na ova pitanja uz pomoć najčuvenijih ili zaboravljenih, ali često ekscentričkin naučnika. Tako je nastala ova neodoljiva intelektualna odiseja kroz prostor i vreme u kojoj je autor iskričavo i šarmantno približio znanje svima onima kojima je nauka bila dosadna i strašna. U pokušaju da shvati sve što se dogodilo od Velikog praska pa do uspona civilizacije – kako smo iz ništavila dospeli ovamo i postali ono što jesmo – Brajson nam otkriva svet na način na koji ga većina nas nikad ranije nije sagledala.

"Ni ovde ni tamo"

Kao i brojni drugi pripadnici njegove generacije, i Bil Brajson je početkom sedamdesetih proputovao Evropu s rancem na leđima, u potrazi za prosvetljenjem, pivom i ženama. Dvadeset godina kasnije odlučuje da se uputi tragom svoje zlatne mladosti, natovaren mapama i starom odećom i obogaćen britkim humorom. Plod ovog putovanja je zabavno, bespoštedno lucidno i grohotno smešno hodočašće od zamrznutih bespuća Skandinavije do uzavrele gungule Istanbula, s usputnim stanicama u brojnim evropskim prestonicama i varošicama – brutalno iskren i duhovit pogled iz turističke perspektive na Stari kontinent po Brajsonu.

Pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i naslovom knjige za koju se prijavljujete. Dobitnici će odmah biti obavešteni emailom o načinu preuzimanja nagrada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE