• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ansambl "Aleksandrov" u Centru "Sava"

Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije "Aleksandrov" održaće 22. oktobra koncert u velikoj sali Centra "Sava".

Ansambl "Aleksandrov", jedan od najvećih umetničkih ansambala Ruske Federacije, osnovan je 1928. godine, a 1978. povodom pola veka postojanja, ansambl je dobio najviše profesionalno zvanje i postaje akademski.

U svom sastavu ima soliste, hor, orkestar i igrački ansambl, koji čini 146 članova, a u proteklom periodu je svojim umetničkim angažmanom dao veliki doprinos negovanju ruske i svetske kulturne baštine.

Uspesima odličnih solista, hora i igračkog ansambla doprinosi i savršen harmoničan zvuk orkestra, u kome su, uz klasične, skladno ukomponovani i zvuci ruskih narodnih instrumenata (domra, balalajka, bajani), kao i drveni i limeni duvački instrumenti.

Na 80. godišnjicu postojanja, ansambl je gostovao u više zemalja Evrope, Azije, Afrike i Amerike, a nezaboravan nastup imao je u Vatikanu.

Povodom proslave 60 godina pobede nad fašizmom, "Aleksandrov" je održao koncerte u Njujorku, Vašingtonu, Londonu, a 2006. godine bio je na velikoj turneji po Kini.

Tokom svog dugogodišnjeg rada ansambl "Aleksandrov" je dobio najviša domaća i međunarodna priznanja, mnogobrojna diskografska izdanja zabeležila su milionske tiraže.

Program, koji izvode na evropskoj turneji, raznovrstan je i atraktivan, a čine ga pretežno dela ruskih kompozitora, kao i narodne pesme i igre, vojničke melodije, klasična i duhovna muzika, pa čak i neki od najlepših hitova svetske pop muzike.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Risto

Pljuc! Karte rasprodate! Ajjde, organizujte još jedan koncert 30. oktobra! :-)

SERIJE