• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poklanjamo vam "filmovane" romane!

Knjige koje su poslužile kao osnov za hit filmove možete osvojiti u nagradnoj igri portala MONDO i Izdavačke kuće Laguna.

Poklanjamo vam tri romana koji su pretočeni u igrane filmove, a to su:

"Američki psiho", Bret Iston Elis

Patrik Bejtmen je lep, visokoobrazovan, inteligentan. Preko dana radi kao veoma uspešan biznismen na Vol Stritu. Međutim, njegove noći sasvim su drugačije. Tada se on pretvara u monstruoznog serijskog ubicu, koji svoje žrtve ubija na načine tako okrutne da zdravom razumu ostaju potpuno nedokučivi. Sa svojih 26 godina, on doživljava ostvarenje sopstvenog američkog sna. Bret Iston Elis je već objavljivanjem svog prvog romana "Manje od nule", stekao reputaciju enfant terrible-a američke književnosti, ali "Američki psiho" uzburkao je javnost toliko da je ovaj roman postao delo oko kojeg su se najviše lomila koplja kritičara i čitalaca u poslednjih 20 godina.Film "Američki psiho" izašao je 2000. godine u režiji Meri Heron, a glavne uloge tumače Kristijan Bejl, Džastin Teru, Džoš Lukas i Kloe Sevinje.

"Prestiž", Kristofer Prist

Godine 1878. dva mlada mađioničara sukobljavaju se u zamračenom salonu tokom tobožnje spiritističke seanse. Od tog trenutka, njihovi životi pletu mreže obmane i raskrinkavanja dok se bore da nadmudre jedan drugog. Sukob ih dovodi do vrhunca karijere, ali sa strašnim posledicama. Nije dovoljno što će pasti krv - njihovo zaveštanje preneće na buduće generacije.
Prestiž je vizionarski trijumf pripovedačke magije, žestoko uverljiva priča o osveti i iluzijama. Roman je osvojio prestižnu britansku nagradu Džejms Tejt Blek memorijal, a nominovan je i za nagradu Artur Klark, kao remek-delo maštovitog pripovedanja.
Film "Prestiž" režirao je Kristofer Nolan 2006. godine, a glavne uloge tumače Hju Džekman, Kristijan Bejl, Skarlet Johanson, Majkl Kejn, a pojavljuje se i Dejvid Bouvi u ulozi Nikole Tesle.

"Pitanja i odgovori", Vikas Svarup

Roman po kom je snimljen hit "Milioner iz blata", koji je osvojio osam Oskara prošle godine. Ram Muhamed Tomas je uhapšen. Zato što je tačno odgovorio na svih dvanaest pitanja u kvizu "Ko će osvojiti milijardu". Zato što siroče koje nikada nije pročitalo novine niti išlo u školu ne može znati ime predsednika Amerike, gde se nalaze piramide ili naslove Šekspirovih drama.
Osim ako je varao.
Istinski topla i humana, radnja "Pitanja i odgovora", smeštena u savremenu Indiju, predstavlja izuzetnu mešavinu komičnog i dirljivog. Prikazujući ljudski rod u svoj svojoj bedi i slavi, Vikas Svarup nam daje kaleidoskopsku sliku borbe dobra protiv zla, i onoga što se dešava kada jedan dečak u životu nema drugog izbora - sem da preživi. Deni Bojl je prošle godine snimio film po ovom izvanrednom delu, i osvojio osam Oskara.

Ako želite da osvojite knjige, pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i imenom knjige za koju se prijavljujete. Dobitnici će odmah biti obavešteni emailom o načinu preuzimanja nagrada.

(MONDO)


Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

americki psiho je klasik.

SERIJE