• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SA DVA KOFERA SMO DOŠLI U BEOGRAD": Sahranjena majka Lene Kovačević - pesma hora i tužan govor Dušana Kovačevića

Autor Dragana Tomašević

Pravnica Nada Perić Kovačević, supruga akademika i dramskog pisca Dušana Kovačevića i majka džez pevačice Lene Kovačević, sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

 Sahranjena majka Lene Kovačević Izvor: ATA Images

Posmrtni govor održao je Nadin suprug, akademik i dramski pisac Dušan Kovačević, a Nada je potom sahranjena uz pesmu crkvenog hora.

"Sa dva kofera smo došli u Beograd, rođena si na Savin dan, a evo, ispraćamo te pred Božić", deo je govora Dušana Kovačevića. Porodica je od 13 sati primala saučešće u kapeli na Novom groblju, a potom je krenula tužna povorka da Nadu isprati u večnu kuću.

"Smrt je najveći neprijatelj. Umiru svi ljudi, pa i sam Bog. Smrt svakog čoveka je apsolutni gubitak. Gospod nije pobegao od smrti, ali ju je pobedio. Ono što mi osećamo i želimo je da ovaj razlaz nije večan i da ćemo svi biti zajedno. Nadin odlazak je privremeni rastanak. Ona odlazi na ovaj sveti dan kad Gospod silazi", rekao je vladika Petar, vikar Njegove Svetosti patrijarha Porfirija, koji je došao da u njegovo ime da izjavi saučešće porodici i održi opelo.

Pogledajte

00:07
Sahrana Nade Perić
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Nada je, za razliku od supruga i ćerke, odabrala poziv koji nije vezan za umetnost. Ona je bila advokat, a mediji su svojevremeno pisali da je upravo ona stub njihove kuće i žena van domašaja javnosti. Kako je Lena jednom prilikom istakla, od roditelja je dobijala najvrednije savete i nasledila divnu ljubav.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

"Anđele moj... anđele naš. NADO. Otišla si Gospodu koga si svim srcem volela. Radost je tvoje srednje ime, ljubav i požrtvovanje tvoj savet za srećan život. Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj Krst." započela je potresnim rečima obraćanje Lena, u sliku majke iz mlađih dana. "Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba...Bila si i u tom blagodarna. Nasmejana. Zaslužila si Svetlost. Mamice...", napisala je Lena nakon smrti majke na društvenim mrežama.

Voditeljka RTS je na dan kada je Nada preminula prekinula Dnevnik kako bi saopštila tužne vesti gledaocima.

Izvor: RTS / Printscreen

"Preminula je naša koleginica, Nada Perić Kovačević. Dvadeset i pet godina je radila na RTS-u, bavila se i zaštitom autorskih prava serije i filmova. Oproštaj je u subotu, 6. januara, na Novom groblju", saopšteno je u programu.

Prijatelji i kolege oprostili su se od Nade: "Danas je tužan dan za kolege Nade Perić Kovačević, dugogodišnje članice RTS-a, koja je preminula nakon 25 godina rada u ovoj medijskoj kući. Nada je bila šef pravne službe, a posebno se isticala u zaštiti autorskih prava serija i filmova. Njen doprinos javnom servisu bio je neizmerno važan".

(MONDO, Kurir)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE