• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Baletski studio Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u saradnji sa Ministarstvom kulture otvorilo je Baletski studio za usavršavanje baletskih pedagoga i umetnika klasične igre koji će voditi profesor klasičnog baleta Rimske akademije iz Italije mr Žarko Prebil.

Ministar kulture Nebojša Bradić kaže da je današnji dan veoma važan za klasičnu baletsku umetnost u Srbiji, jer je u ovoj osetljivoj oblasti obrazovanje niz godina u diskontinuitetu.

"Radom Baletskog studija nadoknadiće se brojni nedostaci u našoj baletskoj pedagogiji, a biće i okosnica uspostavljanja Akademije za igru koja je platforma za budući period", kazao je Bradić.

Prema rečima upravnika nacionalnog teatra Božidara Đurovića, nikada se brže ni jednostavnije nije dogovorio sa nekim kao pre desetak dana kada je Prebil došao u Beograd da primi nagradu Udruženja baletskih umetnika "Dimitrije Parlić" za životno delo i prihvatio da vodi seminar.

"Koliko je interesovanje i potreba za usavršavanjem u oblasti klasičnog baleta vidi se iz broja prijavljenih. Do sada je 56 polaznika među kojima 14 iz Narodnog pozorišta", kazao je Đurović.

On je dodao da će seminar trajati mesec dana, a pošto je veliki broj zainteresovanih Prebil i njegova pomoćnica Ivanka Lukateli moraće da izvrše selekciju prijavljenih polaznika.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE