• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poslednji čovek na Zemlji" u Bitef teatru

Predstava "Poslednji čovek na Zemlji" u režiji Nikole Zavišića, premijerno će biti izvedena u utorak u Bitef teatru.

U predstavi igraju Anastasija Mandić, Maša Dakić, Nevena Jovanović, Nikola Vujović i Nikola Tomašević. Dramaturg je Maja Pelević, muziku su radili Sonja Lončar i Nemanja Aćimović, koreograf je Dunja Jocić, scenograf Filip Jevtić.

Reditelj Nikola Zavišić je rekao da je predstava inspirisana epizodama naučno fantastične serije "Zona sumraka" Roda Serlinga, kao i delima "Rabbits", "Lost Highway", "Mullholand drive". "Inland Empire" i "Twin Peaks" Dejvida Linča, kao i da se na nekim mestima, namerno i nedvosmisleno citiraju ta dela.

"Počeli smo od ,Zone Sumraka', zašli iza granice snova do koje nas je doveo Dejvid Linč, tamo se sreli sa Kafkom i Jungom, malo se družili sa njima, pa nastavili dalje sami, svako za sebe, ali zajedno", rekao je on na konferenciji za novinare.

"Ideja nam je da se bavimo nesvesnim, iracionalnim, uzbudujućim, smešnim i strasnim slikama koje proizilaze iz svega gore navedenog, kao sakupljeno iskustvo prožeto našim ličnim zaumnim slikama i snovima", rekao je on.

Prva repriza predstave "Poslednji čovek na Zemlji" biće izvedena 17. novembra, a nakon toga komad će biti uvršten u redovan repertoar Bitef teatra.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE