• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maestro Kout i violinista Bokor sa BF

Beogradska filharmonija nastupiće večeras u Kolarčevoj zadužbini pod dirigentskom palicom Jiržija Kouta, muzičkog direktora i šefa-dirigenta Simfonijskog orkestra iz Sen Galena.

Kao solista pojaviće se violinista Robert Bokor, koji je debitovao s Beogradskom filharmonijom kad je imao svega 11 godina.

Na programu su Koncert za violinu i orkestar Avrama Hačaturijana Simfonija br. 7 op. 70 u de-molu Antonjina Dvoržaka.

Maestro Kout, koji je diplomirao violinu, orgulje i dirigovanje na Konzervatorijumu u Pragu, posle prvih nagrada na konkursima u Briselu i Bezansonu 1965. i 1969., postao je dirigent Nacionalnog českog teatra.

Po emigraciji na Zapad, dobio je angažmane u Nemačkoj operi na Rajni u Diseldorfu, a kao stalni gost-dirigent Bavarske državne opere u Minhenu, dirigovao je više od deset operskih produkcija.

Godine 1985. Kout je postao muzički direktor u Sarbrikrenu, a od naredne godine i prvi dirigent Nemačke opere u Berlinu. Predvodio je Lajpcišku operu od 1993, a od 1996. se vratio češkim ansamblima.

Violinista Bokor, koji je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, nastavio je profesionalnu karijeru u Švajcarskoj, kao solista, koncertmajstor i kamerni muzičar. Radio je kao predavač na Muzičkoj akademiji u Sen Galenu, gde je promovisao savremenu muziku.

Bokor predvodi kvartet "Metro", nastupa u duetu sa Elenom fon Hefen, sa ansamblom "Konkentus Rivensis" i Evropskim gudačima i osnivač je "Bokor festivala" na koji poziva eminentne umetnike kamerne muzike.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE