• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAHRANA SLAĐANE MILOŠEVIĆ: Tužne scene s Lešća, Dado Topić među prvima stigao na groblje

Autor Dragana Tomašević

Pevačica Slađana Milošević biće danas ispraćena na večni počinak

 Sahrana Slađane Milošević na Lešću Izvor: Kurir

Pevačica Slađana Milošević biće sahranjena danas na groblju Lešće, uprkos navodima da bi trebalo da bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

Slađana je posledenje dane života provela u zemunskoj bolnici, u kojoj je i preminula 26. marta. Danas će biti ispraćena na večni počinak. Porodica i prijatelji su se okupili u kapeli, a među njima su Slađanin brat Goran, ali i pevač s kojim je otpevala vanvremenski hit "Princeza" - Dado Topić.

"Mnogo smo se družili, bila si brat, prijatelj... Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Međutim, nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove i pretvorili u jednu divnu pesmu, baladu, koja nas je vezala i koja će ostati dugo u srcima svih koji su nas voleli i svima onima koji će nas voleti u budućim vremenima. Samo si jednom rekla u šali da svoje mesto vidiš među zvezdama, mislim da si bila u pravu. Bila si jedinstvena, drugačija od svih, a toliko blaga, mirna, iskrena sa svima koje si volela... Ostajem ovde, sretan što sam bio jedan od njih", reka je Dado pred Slađaninim kovčegom.

Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta. 1979. godine promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:11
Sahrana Slađane Milošević
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

 (Kurir, Blic, MONDO)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE