• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DOĐITE ŠTO PRE, KOD NAS JE SADA MIR - NE ZNA SE DOKLE!" Isplivao redak snimak Bate Živojinovića tokom posete Kini

Autor Marina Cvetković

Glumac Bata Živojinović je zbog svojih uloga uživao veliku popularnost u Kini. Između njega i ove zemlje uvek je postojala neka tajna veza.

 Bata Živojinović Izvor: YT Kineska kultura

Za 50 godina kultni film "Valter brani Sarajevo" pogledalo je više od 11 milijardi ljudi. Osim u bivšoj Jugoslaviji, film je postigao neverovatan uspeh u Kini, gde Velimir Bata Živojinović, koji je odigrao antologijsku ulogu u tom filmu, i dan-danas ima kultni status.

Igor Galo, jedini živi glumac iz ekipe koja je igrala u filmu, kaže da njegov uspeh leži u činjenici da je nastao u ambijentu veće zemlje, ali i što snimanja nisu bila samo posao, već i zajedničko druženje. Miljko Živojinović, sin Bate Živojinovića, ističe da je činjenica da su se na filmu "Valter brani Sarajevo" okupili najbolji ljudi, kao i da je to najzreliji period Hajrudina Krvavca kao reditelja.

"Atmosfera je najbitnija na snimanjima, jer vam daje snagu i elan. Bata je bio majstor, potpuno posvećen filmu. Dobri duh koji smo osećali kod kuće je širio i na snimanju", kaže za TV Prva Miljko Živojinović.

Na retkom snimku posete Kini vidi se kako se Bata Živojinović ponašao u toj zemlji, kao i na koji način je ekipa filma dočekana tamo. "To nije puko gostoprimstvo, iz toga izbija čista emocija", kaže Igor Galo. Bata Živojinović je tom prilikom, između ostalog, rekao: "Želim da se zahvalim kineskom narodu koji je konačno stao na svoje noge. Ceo svet se divi Kini. Želeo bih da vi dođete kod nas i uzvratite posetu. Mi smo došli u jednu veliku državu, a vi biste došli u tri države".

"Dođite što pre, kod nas je sad mir - ne zna se dokle", kroz smeh je dodao Bata.

Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, ali to nije bila njegova želja. Bard srpskog glumišta ekshumiran je po odluci porodice, a njegovi posmrtni ostaci premešteni su pored njegove supruge Julijane Lule Živojinović baš kako je i bi bila njegova velika želja. Julijana je preminula malo posle njega, i sahranjena je u porodičnoj grobnici u selu Koraćica gde je glumac odrastao.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:26
BATA ŽIVOJINOVIĆ KORISTIO PRIJATELJSTVO SA TITOM ZBOG OVOGA! Pavlov otkrio malo poznate detalje: Iz straha NIKO NIJE PROVERAVAO
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (b92/MONDO/M.C) 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE